DUURZAME INZETBAARHEID

Haal het beste uit uw mensen. Vandaag én morgen!

Bij de onderhandelingen over de CAO MITT 2012-2014, is afgesproken dat de sociale partners in de MITT een samenhangende visie en aanpak ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van werknemers in de sector uitwerken. ”Haal het beste uit uw mensen. Vandaag én morgen” is het motto van het project dat uitwerkt is.

Toolbox Duurzame Inzetbaarheid

Een beleid gericht op duurzame inzetbaarheid bestaat niet uit één aanpak. Klik hier voor actuele tools.

Gluren bij de buren

Hoe zetten collega's duurzame inzetbaarheid in? Klik hier voor een inkijkje naar hun ervaringen.

Kick-off; Duurzame Inzetbaarheid in de MITT

Waar de een al hard aan de slag is met een duurzame werkomgeving, zoekt de ander nog naarstig zijn weg. In het Textielmuseum Tilburg kwamen dinsdag 10 december 2019 werkgevers en werknemers uit de mode- interieur- textiel- en tapijtbranche bijeen om kennis te maken met het programma ‘Duurzame inzetbaarheid’. Tijdens deze Kick-off werd een tipje van de sluier van een inspirerend, informatief en activerend programma Duurzame Inzetbaarheid opgelicht: bewustwording, gezond werken en leven, het vergroten van de leercultuur en de dialoog zijn de spin in het web.

Lezing Rico Schuijers

Het recept voor het leveren van prestaties bestaat niet. Maar het bewust worden van je mentale krachten: motivatie, stress, concentratie en zelfvertrouwen zijn wel degelijk van invloed zijn op het leveren van prestaties. Met feitelijke voorbeelden attendeert Schuijers op de gewoonten die insluipen en die een valstrik zijn om de aandacht af te leiden van de weg naar prestatie.

Duurzame Inzetbaarheid

De DI-coaches richten zich op diverse programma’s die ook op de lange termijn zullen beklijven. Om langdurig effect te behouden zijn vaandeldragers uit de directe werkomgeving nodig. Daarnaast organiseren de DI-coaches workshops en twee keer per jaar regionale netwerkbijeenkomsten, waarvoor input en inspiratie uit de branche van harte welkom is.

DI coaches

Gertie Verreck en Jolanda Hilgers zijn de DI-coaches die in de MITT-sector aanspreekbaar zijn om de mogelijkheden naar Duurzame Inzetbaarheid in uw werkomgeving te verkennen en in te richten.

Kennismaken?

 

 

INFORMATIE

Wat is duurzame inzetbaarheid? Waarom is het van belang en wat kunt u doen in de praktijk? Hier vindt u praktische tools en voorbeelden van maatregelen die u zou kunnen toepassen. Belangrijk is dat u bekijkt wat het beste past in uw organisatie en het meest aansluit bij de wensen van uw medewerkers.

Aandacht voor duurzame inzetbaarheid zorgt er voor dat werknemers langer, gemotiveerd en productief blijven werken.

Maatregelen om de duurzame inzetbaarheid te behouden hebben betrekking op:

  • het behouden van de motivatie,
  • behouden van de benodigde kennis en vaardigheden (=competenties) en
  • behouden en stimuleren van een goede gezondheid.

 

groenten

Meepraten?

Wilt u over dit onderwerp meepraten of heeft u hier ideeën over? Laat het ons weten! (bel met: +31 (0)88 8100 910 of mail: vanderheijdt@modint.nl

Wat moet ik doen om Duurzaam gemotiveerde en productieve medewerkers te houden?

TAPIJT groen
tapijt
PASPOP geel
stoel blauw
Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

QuickScan voor werknemers: Test je eigen inzetbaarheid voor je werk, nu en in de toekomst.

Speciaal voor medewerkers in de MITT-sector die hun eigen inzetbaarheid voor het werk nu en in de toekomst willen beoordelen.

Om deze scan te kunnen doen zult u een wachtwoord moeten aanvragen via onderstaande knop.

Over ons

Wat doet MITT Duurzame Inzetbaarheid

Meer informatie

Vind hier alle aangesloten MITT bedrijven.

Contact of een vraag?

Vakraad MITT
Postbus 762
3700 AT Zeist
T. 088 8100 910
E. info@vakraadmitt.nl