Makkelijk de RI&E actualiseren?

Gebruik de gratis coronamodule!

We hebben goed nieuws voor alle ondernemingen die het erkende RI&E instrument van Modint gebruiken of willen gebruiken. We hebben een gratis coronamodule beschikbaar voor de MITT die ook officieel erkend is. Deze is toegevoegd aan onze RI&E. Met deze digitale module kun je zonder al teveel poespas de RI&E actualiseren.

Waarom moet de RI&E worden geactualiseerd?
Door corona moeten bedrijven goed kijken naar de risico’s die corona binnen de onderneming met zich meebrengt en daar moeten ze vervolgens beleid op voeren. Daarom moeten bedrijven hun RI&E actualiseren. De coronamaatregelen in de onderneming moeten in de RI&E opgenomen worden.

In de Arbowet staat dat de RI&E altijd up to date moet zijn en de arbeidsinspectie blijft ook dit jaar controleren. Veiligheid is ook nu topprioriteit.

Wat kun je doen?

  • Heeft het bedrijf maximaal 25 werknemers?
    Dan kun je de gratis coronamodule gebruiken om zelf je erkende RI&E aan te vullen. Een gecertificeerde arbodienst of arbodeskundige hoeft deze aanvulling niet te toetsen. De module is immers al erkend. Stuur een mail naar rie@modint.nl om de coronamodule in jouw RI&E instrument te krijgen.
  • Heeft het bedrijf meer dan 25 werknemers?
    Dan gelden er andere regels. Dan moet je de geactualiseerde RI&E wel laten toetsen door een gecertificeerde arbodienst of arbodeskundige. Maar ook dan bieden wij deskundige ondersteuning. Als je daarvan gebruik wilt maken, laat het ons weten via rie@modint.nl.

Wil je de uitvoering van de RI&E liever uitbesteden?
Dan helpen we je graag! Neem contact op met Modint RI&E-adviseur Robin Spies via rie@modint.nl of klik hier voor meer informatie.

Samen zorgen we voor een veilige werkomgeving!
Bekijk hier de handige handreiking ‘Veilig Samen Werken’ van Modint.