JIJ. kan het maken! op congres

Op donderdag 7 april was het zover: JIJ. kan het maken! stond op het allereerste congres van BiOND: dé belangenbehartiger voor begeleiders in het voortgezet onderwijs en mbo. Wij inspireerden en informeerden, wat leidde tot veel leuke gesprekken met leerlingbegeleiders. Wat blijkt? Er zijn veel studenten die interesse hebben in de sector. Via de leerlingbegeleiders is de MITT nu bij hen in beeld.

BiOND kijkt terug op een geslaagd congres. De belangenbehartiger vierde haar totstandkoming op 7 april met een evenement voor alle begeleiders die de vereniging rijk is. Van zorgcoördinatoren tot decanen en van adviseurs passend onderwijs tot mentoren. Zelfs begeleiders die (nog) geen lid zijn, waren van de partij. Kortom: een geweldige kans voor JIJ. kan het maken! om de MITT-sector onder de aandacht te brengen.

Van naaimachine tot innovatieve trui

BiOND wil niet alleen inspireren, maar ook informeren en professionaliseren met actuele kennis in en rondom het onderwijs. Daarom was er op het congres ook een informatiemarkt aanwezig. JIJ. kan het maken! had een tafel vol artikelen uit de sector. Denk aan een antieke naaimachine, babykleding en een innovatieve trui.

Veel enthousiasme bij leerlingbegeleiders                   

In onze stand draaiden we ook onze filmpjes, waarin we vier young professionals in de MITT-sector volgen. Dat trok de interesse van verschillende leerlingbegeleiders. Wij vertelden hen over de baanzekerheid en carrièremogelijkheden in de sector, wat tot veel enthousiaste reacties én beloftes leidde om de MITT-sector beter bij leerlingen in beeld te brengen.