Eerste Kamer stemt voor Wet toekomst pensioenen

De Eerste Kamer stemde op dinsdagavond 30 mei voor de Wet toekomst pensioenen. De Tweede Kamer stemde in december 2022 al voor deze wet. De lichten staan op groen om het pensioenstelsel in Nederland te veranderen. De nieuwe wet gaat in op 1 juli 2023.

De Wet toekomst pensioenen is niet zomaar aangenomen. Er gingen heel wat vragen uit de Tweede en Eerste Kamer aan vooraf. Het is belangrijk dat de nieuwe pensioenwet voor iedereen goed uitpakt. Met iedereen bedoelen we:

  • Iedereen die pensioen opbouwt
  • Iedereen die in het verleden pensioen opbouwde en dit bij een pensioenfonds heeft staan
  • Iedereen die al pensioen krijgt

Wat betekent dit voor nu?
Nu we zeker weten dat de wet doorgaat is het aan de sociale partners (werknemers- en werkgeversorganisaties) om een nieuwe pensioenregeling vorm te geven. Het pensioenfonds zorgt daarna voor de uitvoering van die regeling. Vooralsnog is het de bedoeling om de pensioenregeling per 1 januari 2026 in te voeren.

Wilt u meer weten?
Lees meer op de pagina De toekomst van uw AOW en pensioen.

Landelijke website: onsnieuwepensioen.nl
De overheid maakte samen met vakbonden, werkgeversorganisaties en pensioenuitvoerders een speciale website over het nieuwe pensioenstelsel: onsnieuwepensioen.nl. Op deze website vindt u filmpjes en meer informatie over het nieuwe pensioenstelsel. Waarom het nodig is en wat er nog moet gebeuren.