Heb jij de WGA Hiaatverzekering Uitgebreid al afgesloten?

Wist jij dat de WGA Hiaatverzekering Uitgebreid (ook wel de SAVAMITT-regeling genoemd) een verplichting is vanuit de cao SAVAMITT? Let op: dit is niet hetzelfde als de Verzuimverzekering. Wat het verschil is? Dat leggen wij graag aan je uit.

Een verzuimverzekering en een WGA Hiaatverzekering zijn beide gericht op het beheren van risico’s met betrekking tot arbeidsongeschiktheid, maar hebben verschillende doelen en dekkingen.

Verzuimverzekering
Wordt een werknemer ziek? Dan ondersteunt een verzuimverzekering de werkgever door een deel van het loon van de zieke werknemer te vergoeden. Dit helpt de financiële last van ziekteverlof op de werkgever te verlichten en biedt een vangnet voor het doorbetalen van het salaris tijdens ziekte. De werkgever moet het loon van de zieke werknemer in totaal twee jaar doorbetalen.

De verzuimverzekering op een rijtje:

  • Doel: compenseert de werkgever voor de kosten van doorbetaling van het loon van zieke werknemers gedurende de eerste twee jaar.
  • Dekking: voor de kosten van het doorbetalen van loon tijdens ziekteverlof van werknemers.
  • Wie wordt er gedekt: de werkgever wordt gedekt voor kosten gerelateerd aan ziekteverlof van werknemers.
  • Uitkeringen: compensatie voor een deel van het loon van zieke werknemers, afhankelijk van de voorwaarden van de verzekering.

WGA Hiaatverzekering
Wordt een werknemer na twee jaar ziekte gedeeltelijk (meer dan 35%) arbeidsongeschikt verklaard? En belandt hij in de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten)? Dan vult de WGA Hiaatverzekering het inkomensgat tussen het laatst verdiende loon en het WGA-inkomen aan.

De WGA Hiaatverzekering op een rijtje:

  • Doel: helpt werknemers om het inkomensverlies als gevolg van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid te verkleinen, nadat een werknemer na twee jaar ziekte meer dan 35% arbeidsongeschikt is.
  • Dekking: aanvulling op het inkomen van werknemers die in de WGA belanden vanwege gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.
  • Wie wordt er gedekt: de werknemer wordt gedekt om het inkomensverlies als gevolg van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid te verminderen.
  • Uitkeringen: aanvullende uitkering bovenop het WGA-inkomen om het verschil met het laatst verdiende loon te verkleinen.

Gouden combinatie
Het combineren van een verzuimverzekering en een WGA Hiaatverzekering kan een uitgebreide dekking bieden voor zowel werkgevers als werknemers. De verzuimverzekering biedt werkgevers financiële bescherming tegen kosten tijdens ziekteverlof, terwijl de WGA Hiaatverzekering werknemers helpt om het inkomensverlies bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid te beperken.

Het is belangrijk om bij het kiezen van deze verzekeringen goed te kijken naar de voorwaarden, dekkingen en premies.

Heb je vragen? Bel gerust: 020 504 27 09
Elk bedrijf en elke werknemer heeft verschillende behoeften, dus is het verstandig om advies in te winnen bij SAVAMITT om de meest geschikte oplossingen te vinden die passen bij jouw specifieke omstandigheden. Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Je kunt jouw vraag ook stellen via savamitt@meijers.nl. Wij helpen je graag!